لیست سفارشات
زبان: English عربی فارسی

سوالات سوالات متداول به آون

تفاوت فور آزمایشگاهی ( آون ) با انکوباتور آزمایشگاهی

تفاوت فور آزمایشگاهی ( آون ) با انکوباتور آزمایشگاهی

در این مقاله تفاوت فور آزمایشگاهی ( آون  ) با انکوباتور آزمایشگاهی را مورد بررسی قرار می دهیم.

دو دستگاه انکوباتور آزمایشگاهی و فور آزمایشگاهی ( آون  ) کاملا با هم متفاوت بوده

ولی متاسفانه در اکثر مواقع این دو دستگاه اشتباهی خریداری شده و مشتری متضرر می شود لذا خواهشمندیم مطالب ذیل را مطالعه نمایید.

فور دیجیتال

فور

انکوباتور

انکوباتور

1- دستگاه انکوباتور آزمایشگاهی (به انگلیسی: Incubator) یک ابزار آزمایشگاهی است که در آزمایشگاه های بیولوژی برای کشت و رشد دادن نمونه های زنده مانند سلول ها یا میکروب ها به کار می رود. فور آزمایشگاهی( Dry Heat ) (به فرانسوی Four) یا اجاق گرمای خشک در پزشکی نام دستگاهی برای ضدعفونی و استریلیزاسیون تجهیزات و وسایل فلزی می‌باشد.

2- محدوده دمایی انکوباتور آزمایشگاهی از 35+ درجه سانتیگراد ( در انکوباتور یخچالدار از 5- درجه سانتی گراد ) تا 65+ می باشد در حالی که در دستگاه فور آزمایشگاهی ( آون آزمایشگاهی ) محدوده دمایی قابل کنترل از تقریبا 70+ درجه سانتی گراد تا 250+ درجه سانتی گراد می باشد.

3- در انکوباتور آزمایشگاهی دقت دستگاه بسیار بالا بوده در حالیکه در فور آزمایشگاهی دقت چندان مهم نیست و دستگاه ، گاها تا 5 درحه سانتی گراد اختلاف دمایی ، گواهی استاندارد و کالیبراسیون دریافت می کند.

4- در دستگاه انکوباتور آزمایشگاهی داشتن تایمر چندان مهم نیست

ولی در دستگاه فور آزمایشگاهی داشتن تایمر حتمی و قطعی می باشد.

5- انکوباتور آزمایشگاهی دارای درب شیشه ای یا پنجره شیشه ای می باشد

تا بتوان داخل دستگاه را مشاهده کرد ولی فور آزمایشگاهی دارای چنین قابلیتی نیست و دارای درب فلزی می باشد.

6- قدرت المنت دستگاه فور آزمایشگاهی بسیار بالا بوده و مصرف برق آن نیز نسبت به انکوباتور بیشتر می باشد .

 

 

سوالات متداول درمورد آون (فور)

سوالات متداول درمورد آون (فور)

3 نکته مهم در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی :

در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی نکات بسیاری وجود دارد که باید حتما به آن توجه شود . در این مقاله 3 نکته مهم در انتخاب نوع آون آزمایشگاهی که از نظر ما بسیار اهمایت دارد را برای شما شرح میدهیم.

در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی نکات بسیاری وجود دارد که باید حتما به آن توجه شود .

در این مقاله 3 نکته مهم در انتخاب نوع آون آزمایشگاهی که از نظر ما بسیار اهمایت دارد را برای شما شرح میدهیم.

نکته اول انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی : محدوده دمایی

مهمترین نکته انتخاب نوع آون آزمایشگاهی محدوده دمایی آن است.

در بیشتر مواقع برای ما پیش آمده که مصرف کننده ، دستگاه آون را برای دمای 37 درجه تنظیم میکرده و بسیار شاکی بوده که چرا تنظیم دقیق نمیشود.

برعکس این مطلب هم در دمای 250 درجه سانتیگراد استفاده کرده است و دستگاه دچار نقص فنی و ظاهری گردیده است.

در توضیح محدوده دمایی بایستی گفت که دستگاه های روتین و غیر سفارشی تماما محدوده دمایی 50 تا 200 درجه سانتیگراد را پوشش میدهند.

در صورتیکه دمایی خارج از این محدوده خواستار باشید حتما با بخش فنی و خدمات پس از فروش تماس بگیرید.

در ضمن دماهای نزدیک به دمای محیط توسط دستگاهی به نام انکوباتور قابل کنترل میباشد.

محدوده دمایی در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی
نام دستگاه محدوده دمایی قابل کنترل
فریزر آزمایشگاهی 40- درجه تا 0 درجه سانتیگراد
انکوباتور یخچالدار 0 درجه تا 70+ درجه سانتیگراد
انکوباتور معمولی 37+ درجه تا 70+ درجه سانتیگراد
فور آزمایشگاهی ( OVEN ) 50 درجه تا 200 درجه سانتیگراد
آون آژمایشگاهی سفارشی 50 درجه تا 400 درجه سانتیگراد
کوره الکتریکی آزمایشگاهی 400 درجه تا 1500 درجه سانتیگراد

نکته دوم انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی : دقت دمایی

دومین موردی که در انتخاب صحیحآون آزمایشگاهی بسیار دخیل است دقت دمایی دستگاه و انتظار مصرف کننده از دستگاه میباشد.

بارها برای ما پیش آمده که مصرف کننده درخواست دقت 0.1 درجه سانتیگراد در مورد آون را کرده است. آون ممرت آلمان با تکنولوژی بالای خود دقت 0.5 تا 1 درجه را در وب سایت خود به ثبت رسانده است.

پس با وجود چنین قیاسی دو موضوع به ذهن میرسد :

مفهوم دقت دمایی

اول اینکه مفهوم دقت در دستگاه با زینه بندی اشتباه گرفته شده است.

منظور از دقت ، میزان جابجایی دما در نقطه تنظیم شده است.

در حالی که منظور از زینه بندی ، درجه بندی روی نمایشگر وتنظیمات است.

شاید با مثال قضیه بیشتر مشخص شود.

مثال در مورد دقت دمایی :

دستگاه بر روی دمای 150 درجه سانتیگراد تنظیم گردیده است .

نمایشگر دما و دمای داخل محفظه در هنگام رسیدن به دمای مورد نظر از 148 تا 151 تغییر میکند.

در نتیجه دقت دمایی دستگاه مثبت منفی 2 درجه سانتیگراد میباشد.

مفهوم زینه بندی

موضوع درجه بندی و زینه بندی همواره با دقت دمایی اشتباه گرفته میشود

و مشکلات بسیار زیادی هم برای مصرف کننده و هم برای تولید کننده ایجاد میکند.

زینه بندی در نمایشگرهای دیجیتال به صورت 0.1 یا 1 درجه میباشد و در ترموستات های عقربه ای 5 و 10 و گاها 30 درجه میباشد.

نکته سوم انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی : ابعاد دستگاه یا لیتراژ

هرچقدر در مورد اهمیت دو نکته اول و دوم بگوییم کم است

ولی در مورد ابعاد و یا بعبارتی حجم دستگاه میتوان گفت فقط باید به نوع کار و وسیله ای که میخواهیم در آون بگذاریم دقت کنیم.

کاربردی ترین نمونه دستگاه سایز 55 لیتری میباشد .

به فراخور کارهایی که با دستگاه فور انجام میشود میتوان حجم های کمتر و یا بیشتر را انتخاب کرد و فقط باید به ابعاد دستگاه توجه کرد.

ابعاد انواع فور یا آون در جدول زیر میباشد.

سایز آون آزمایشگاهی ابعاد داخلی به سانتیمتر
w.d.h
22 لیتری 20*31*30
35 لیتری 28*31*36
55 لیتری رومیزی 37*31*45
55لیتری ایستاده 44*31*47
100 لیتری 53*40*48
140 لیتری 67*47*50
200 لیتری 77*48*59