لیست سفارشات
زبان: English عربی فارسی

چند نکته مهم در درمورد آون ( فور آزمایشگاهی )

چند نکته مهم در درمورد آون ( فور آزمایشگاهی )

در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی نکات بسیاری وجود دارد که باید حتما به آن توجه شود .

در این مقاله ۳ نکته مهم در انتخاب نوع آون آزمایشگاهی که از نظر ما بسیار اهمیت دارد را برای شما شرح میدهیم.

نکته اول انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی : محدوده دمایی

مهمترین نکته انتخاب نوع آون آزمایشگاهی محدوده دمایی آن است.

در بیشتر مواقع برای ما پیش آمده که مصرف کننده ، دستگاه آون را برای دمای ۳۷ درجه تنظیم میکرده و بسیار شاکی بوده که چرا تنظیم دقیق نمیشود.

برعکس این مطلب هم در دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد استفاده کرده است و دستگاه دچار نقص فنی و ظاهری گردیده است.

در توضیح محدوده دمایی بایستی گفت که دستگاه های روتین و غیر سفارشی تماما محدوده دمایی ۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد را پوشش میدهند.

در صورتیکه دمایی خارج از این محدوده خواستار باشید حتما با بخش فنی و خدمات پس از فروش تماس بگیرید.

در ضمن دماهای نزدیک به دمای محیط توسط دستگاهی به نام انکوباتور قابل کنترل میباشد.

مطالعه مطلب تفاوت انکوباتور آزمایشگاهی با فور آزمایشگاهی کمک شایانی در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی میکند.

محدوده دمایی در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی
نام دستگاه محدوده دمایی قابل کنترل
فریزر آزمایشگاهی ۴۰- درجه تا ۰ درجه سانتیگراد
انکوباتور یخچالدار ۰ درجه تا ۷۰+ درجه سانتیگراد
انکوباتور معمولی ۳۷+ درجه تا ۷۰+ درجه سانتیگراد
فور آزمایشگاهی ( OVEN ) ۵۰ درجه تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد
آون آژمایشگاهی سفارشی ۵۰ درجه تا ۴۰۰ درجه سانتیگراد
کوره الکتریکی آزمایشگاهی ۴۰۰ درجه تا ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد

نکته دوم انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی : دقت دمایی

دومین موردی که در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی بسیار دخیل است دقت دمایی دستگاه و انتظار مصرف کننده از دستگاه میباشد.

بارها برای ما پیش آمده که مصرف کننده درخواست دقت ۰.۱ درجه سانتیگراد در مورد آون را کرده است. آون ممرت آلمان با تکنولوژی بالای خود دقت ۰.۵ تا ۱ درجه را در وب سایت خود به ثبت رسانده است.

پس با وجود چنین قیاسی دو موضوع به ذهن میرسد :

مفهوم دقت دمایی

اول اینکه مفهوم دقت در دستگاه با زینه بندی اشتباه گرفته شده است.

منظور از دقت ، میزان جابجایی دما در نقطه تنظیم شده است.

در حالی که منظور از زینه بندی ، درجه بندی روی نمایشگر وتنظیمات است.

شاید با مثال قضیه بیشتر مشخص شود.

مثال در مورد دقت دمایی :

دستگاه بر روی دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم گردیده است .

نمایشگر دما و دمای داخل محفظه در هنگام رسیدن به دمای مورد نظر از ۱۴۸ تا ۱۵۱ تغییر میکند.

در نتیجه دقت دمایی دستگاه مثبت منفی ۲ درجه سانتیگراد میباشد.

مفهوم زینه بندی

موضوع درجه بندی و زینه بندی همواره با دقت دمایی اشتباه گرفته میشود و مشکلات بسیار زیادی هم برای مصرف کننده و هم برای تولید کننده ایجاد میکند.

زینه بندی در نمایشگرهای دیجیتال به صورت ۰.۱ یا ۱ درجه میباشد و در ترموستات های عقربه ای ۵ و ۱۰ و گاها ۳۰ درجه میباشد.

زینه بندی یا درجه بندی نمایشگر و ترموستات را با مثال زیر بیشتر متوجه خواهید شد.

در عکس زیر همانطور که میبینید نمایشگر عدد ۲۳.۸ را نشان میدهد و این بدان معنی است که زینه بندی دستگاه ۰.۱ درجه میباشد.
انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی

 

در عکس زیر همانطور که میبینید نمایشگر عدد ۲۳ را نشان میدهد و این یعنی که زینه بندی دستگاه ۱ درجه میباشد.
انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی
در عکس زیر هم یک نمونه درجه بندی یا زینه بندی ۱۰ درجه ای مشاهده مینمایید.
انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی

نکته سوم انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی : ابعاد دستگاه یا لیتراژ

هرچقدر در مورد اهمیت دو نکته اول و دوم بگوییم کم است ولی در مورد ابعاد و یا بعبارتی حجم دستگاه میتوان گفت فقط باید به نوع کار و وسیله ای که میخواهیم در آون بگذاریم دقت کنیم.

کاربردی ترین نمونه دستگاه سایز ۵۵ لیتری میباشد . به فراخور کارهایی که با دستگاه فور انجام میشود میتوان حجم های کمتر و یا بیشتر را انتخاب کرد و فقط باید به ابعاد دستگاه توجه کرد.

ابعاد انواع فور یا آون در جدول زیر میباشد.

سایز آون آزمایشگاهی ابعاد داخلی به سانتیمتر
w.d.h
۲۲ لیتری ۲۰*۳۱*۳۰
۳۵ لیتری ۲۸*۳۱*۳۶
۵۵ لیتری رومیزی ۳۷*۳۱*۴۵
۵۵لیتری ایستاده ۴۴*۳۱*۴۷
۱۰۰ لیتری ۵۳*۴۰*۴۸
۱۴۰ لیتری ۶۷*۴۷*۵۰
۲۰۰ لیتری ۷۷*۴۸*۵۹

 

دسته بندی مقالات

محصولات وارداتی